:cry: :cry: :cry: Mam nadzieję, że AC było. Przykro... Całe szczęście, że wszyscy cali! Widać, że skarpa niezła i drzew też pewnie dookoła trochę...
Prośba o polecenie optymalnego programu do 1.9 tdi 105KM
Zwiń
X
-
Xcfun, tez mi kiedys zwierz wyskoczył to nie miałem oporów aby mu przyjebać, dobrze że wszyscy cali, w którym miejscu to było?superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez XcfunJestem z Łodzi, ale też często krążę na Warmię. Więc optymalne miejsce to Łódź/warszawa/Olsztyn. A ile Wam wzrosło spalanie? Są to jednostki rzędu litr czy mniej? U mnie średnie to ok 6,7 miasto i 4,8 trasa. Ostatnio średnia z 3500 km wyniosła 5,9 litra. Prawie pół na pół miasto/trasa.
O ile stan samochodu jest tak jak piszesz ,,pedantyczny'' to soft może być niezłą sprawą. Pamiętaj, że tak na prawdę w tuningu nie zawsze chodzi o ,,wyplucie'' przez hamownie jak największej ilość KM i Nm, a bardziej o ich przebieg w pełnym przedziale obrotów. Dobry tuner sobie poradzi, paprok ...... może zaszkodzić.
Tak czy owak wzrost Nm skutkuje tym, że trzeba takim samochodem nauczyć się jeździć. Przeniesienie napędu nie lubi nadmiernego przeciążania, jak masz podniesiony niuton z dołu to musisz dla swojego bezpieczeństwa unikać jazdy na zasadzie 5 bieg 70 km/h i dawaj gaz w podłogę. Wtryski poleją, turbinka dmuchnie i niuton da w dupę dwumasie, sprzęgłu i skrzyni. Trzeba wyczuć silnik i w takim przypadku zredukować, ale to temat na oddzielny elaborat.Octavia II FL 1.2 TSI Elegance
,,Mężczyzna tylko od życia nauczy się żyć i żadna pedagogika tej nauki nie zastąpi. Miguel de Unamuno ''
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kabanosSzkoda auta, ale spełniło w 100 % swoje zadanie-uchroniło pasażerów przed skutkami kolizji.
Pepcio, zobacz kilka postów wyżej :roll:Octavia II FL 1.2 TSI Elegance
,,Mężczyzna tylko od życia nauczy się żyć i żadna pedagogika tej nauki nie zastąpi. Miguel de Unamuno ''
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wowja by raczej sie staral przydzwonic w zwierzaka !
Odruchowo zawsze staramy się ominąć przeszkodę.
Ważne, że auto ocaliło pasażerów, będzie nowe, lepszeDigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KrzychZamieszczone przez wowja by raczej sie staral przydzwonic w zwierzaka !
Odruchowo zawsze staramy się ominąć przeszkodę.
Ważne, że auto ocaliło pasażerów, będzie nowe, lepsze
Komentarz
-
Komentarz